Opečený Toast s Houbami, Ořechy a Tymiánem

Hlavní Jídla
Rychlé
Supermarket
K pečivu
Párty!

Mushroom Mushroom! Houby opečené s cibulkou, ořechy a tymiánem na křupavém toustu. Jednoduché, efektní a chutné. Původní recept z blogu My New Roots.

 

 

Recept na 3 větší tousty.


Ingredience:
2 lžíce olivového oleje
2 šalotky, nakrájené na tenká kolečka
300 gr čerstvých hub - např. lišky, ryzce, mladé křemenáče, mladé kozáky, ...
3 stroužky česneku, 2 rozmačkané, 1 přepůlený
1/4 hrnku vlašských ořechů, nasekaných nahrubo
pár větviček čerstvého tymiánu
1 citron
3 opečené plátky dobrého (světlého) chleba (pečiva)
sůl, pepř, špetka chilli

Postup:
Houby očistěte a okrájejte. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm pár minut šalotku. Přidejte houby, promíchejte je v oleji a pár minut smažte. Poté přidejte ořechy, česnek, nasekaný tymián, chilli, sůl a pepř, promíchejte a nechte smažit na mírném plameni 3-4 minuty. Podle potřeby znovu přidejte trochu oleje a vymačkejte do pánve 1 citron. Zamíchejte a sejmětě z ohně. Opečte plátky chleba a z jedné strany je potřete česnekem. Na tousty navršte houby, posypte znovu tymiánem a dle chuti dopepřete/dosolte/přidejte citron, popř. zakapte balsamikovým octem.
Badger Badger Badger Badger....Argh it's a snake!

 

V
PŘIDEJ KOMENTÁŘ