V Troubě Pečené Hranolky

GlutenFree
Hlavní Jídla
Rychlé
Supermarket
Párty!

Jednoduché hranolky s olivovým olejem a kořením, pečené v troubě. Kromě brambor si můžete se skvělými výsledky upéct i jiné druhy kořenové zeleniny, z u nás jsou zvlášť oblíbené hranolky ze sladkých brambor (batátů) či kořene petržele.




Recept na 1 plech.

Ingredience:
4 větší brambory, 3 velké tlusté kořeny petržele nebo 1 velký batát
olivový olej
čerstvě mletý pepř a sůl
koření dle chuti (u nás je oblíbený tymián, rozmarýn, oregáno a červená paprika)


Postup:
Troubu předehřejte na 220°C a plech vyložte pečícím papírem. Zeleninu dobře omyjte, petržel či batáty oloupejte, brambory loupat nemusíte. Nakrájejte na silnější delší hranolky a přendejte do mísy. Zalijte olivovým olejem, posypte solí a pepřem a přidejte oblíbené koření. Dobře promíchejte rukama, aby byl každý hranolek obalený. Sladké brambory ještě můžete obalit v hrubě mleté polentě. Hranolky vyskládejte na plech (neměly by se překrývat) a vložte do trouby. Pečte asi 20 minut, poté párkrát prohoďte, aby se hranolky poobracely a vraťte ještě na 10 minut do trouby.
Podávejte s nejlepší domácí sojanézou nebo např. dipem z rozmačkaného avokáda.

 

V
PŘIDEJ KOMENTÁŘ