V míse smíchejte mouku, curk moučka a spetku soli a do této směsi nakrájejte ztuhlý margarín. Vidličkou, rukou či tímto speciálním nástrojem (pastry cutter - u nás má např. Tesco) postupně margarín zapracujte do mouky, dokud nevznikne pěkné pevnější těsto. To prsty vytvarujte do formy a vyzuřte se na něm vidličkou (jinými slovy na mnoha místech včetně stran ho vidličkou propíchejte). Formu i s těstem dejte do mrazáku a nechte cca 45 minut odpočinout. Troubu mezi tím předehřejte na 180°C. Když je těsto úplně zmrzlé, dejte ho do vyhřáté trouby a pečte cca 10 minut. Mezi tím připravte náplň. Smetanu smíchejte s pudingem, třemi lžícemi cukru a lahůdkovým droždím, ovoce omyjte a zbavte nečistot. Když je těsto předpečené, vyndejte ho z trouby (pokud používáte formu s vyndavacím dnem nezapomeňte na to a formu držte po stranách, jinak budete stejně jako já z trouby vybírat kousky rozpadlého těsta a klít jak špaček). Do formy nalijte náplň a doprostřed koláče vsypte ovoce. Koláč posypte hnědým cukrem (spíše náplň než ovoce). Vraťte zpět do trouby a pečte dalších cca 35-40 minut. Po vychladnutí dozdobte čerstvým ovocem a mátou.
Miquel
Přide1ve1m se k te9 dobre9 radě, funguje to bedavzně, me1m to prověřeno, le9ta jsem s takovfdmi sklenicemi jezdila s vnoučaty k moři pod stan, jeddlo bylo jako doma, to se dětem ledbilo. Zavařovala jsem tak take9 ředzky, karbene1tky atp.
Terka
Dobrý den, zkoušela jsem koláč se špaldovou moukou a po 40 minutách byla pod vrstvou pudingu a ovoce tmavší část, přišlo mi, že není dopečený, tak jsem zkoušela ještě dopéct, ale moc to nepomohlo. Myslíte, že tmavší část pod ovocem byla způsobena tím ovocem? u normální mouky se mi to ještě nestalo... Děkuji.