Artyčokové Pesto s Ořechy a Petrželí

GlutenFree
Rychlé
Supermarket
K pečivu
Snídaně
Párty!
Chutné pesto z artyčoků, vlašských ořechů a petržele. Rychlovka k opečenému pečivu či těstovinám. Původní recept z Chloe's kitchen.
 
 
 
 
 
Ingredience:
 240 gr naložených artyčokových srdíček, bez nálevu (prodávají se v plechovce či naložené v oleji)
1 hrnek zahradní petržele (ne kudrnka)
1 hrnek opražených vlašských ořechů
3 rozmačkané stroužky česneku
2 lžíce citronové šťávy
1/2 lžičky soli
1/4 hrnku olivového oleje (pokud používáte artyčoky naložené v oleji, použijte o trochu méně)
1/4 hrnku vody
čerstvý mletý pepř
dobré bílé pečivo
 

Postup:
Všechny ingredience na pesto dejte do mixéru (ideálně food processoru) a pulzováním rozmixujte do požadované konzistence. Budete-li podávat pesto s pečivem, je lepší nechat ho na větší kousky. Pokud s těstovinami, může mít jemnější konzistenci. 
Pečivo nakrájejte na plátky, potřete olivovým olejem a na pánvi, grilu či v troubě opečte do hněda. Podávejte (néasi).
 
V
KOMENTÁŘE
1

Ladimír

|  16. listopadu 2016 v 22:26

Artycok jsem mel snad poprve... :) Vyborny recept. Doporucuji.

PŘIDEJ KOMENTÁŘ