Dýňová Polévka s Černými Fazolemi
Až vás klasická dýňová polévka omrzí, vyzkoušejte tuhle hustou podzimní polévku s černými fazolemi. Ideální na chladné večery.
Ingredience:
1 malá dýně hokkaidó nebo cca 2 hrnky na kostky nakrájené dýně dle chuti
1 konzerva černých fazolí
slunečnicový, sezamový nebo olivový olej (my máme rádi značku
Bohemia olej)
1 malá pálivá paprička
2 tlustomasé papriky (na barvě v podstatě nesejde)
1 střední cibule
2 rozdrcené stroužky česneku
2 lžíce římského kmínu
cca půl až třičtvrtě litru vody nebo zeleninového vývaru
zeleninový bujón (doporučuji sypký Alnatura)
2 lžíce agáve sirupu (není nutné)
k podávání:
opražená dýňová semínka
čerstvě mletý pepř
čerstvé oregano
opečená pita placka
Postup:
Cibuli nakrájejte na drobno, papriky na menší proužky. Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a papriky a na středním ohni opékejte asi 5 minut. Přidejte česnek a smažte dalších cca 8 minut (pozor, ať se nepřipálí!). Vsypte římský kmín, zamíchejte a přidejte opláchnuté fazole (bez vody) a dýni. Zalijte vývarem či vodou s odpovídajícím množstvím bujónu. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut. Sejměte z ohně a rozmixujte ponorným mixérem. Ochutnejte a dle chuti dosolte (poměrně dost, doporučuji hrubozrnou sůl), opepřete a přidejte agáve sirup. Podávejte s opraženými dýňovými semínky, čerstvým oregánem a opečenou pita plackou, natrhanou na menší kousky.
Eliška
Právě jsem dovařila - místo černých fazolí jsem dala bílé, jinak jsem recept zachovala - výsledek je perfektní, zajímavá je kombinace s agáve sirupem. Určitě brzy uvařím znovu.
Eliška
Právě jsem dovařila - místo černých fazolí jsem dala bílé, jinak jsem recept zachovala - výsledek je perfektní, zajímavá je kombinace s agáve sirupem. Určitě brzy uvařím znovu.
Iveta
Včera vyzkoušeno. Moc nám chutnala. Díky.
Eva
Mohla bych se prosím zeptat, kde je možné zakoupit konzervu černých fazolí? Zatím jsem na ní v obchodě nenarazila... Předem moc děkuji! :)
Veganotic
Ahoj,
je pravda, že jí taky moc často nevídáme. Kupujeme buď v bioobchodě na Bělehradské nebo v jedné asijské večerce.
Eva
Ahoj, včera jsem ji vařila, chuťově je skvělá :) Fazole jsem dávala bílé, jinak jsem se držela receptu. V létě když jsme měli pěknou úrodu dýní na zahradě, tak jsem dělala často tuto https://erecepty.eu/dynova-polevka/ námi také osvědčenou polévku z dýně. Moc nám chutnala, dokonce i manželovi :)