Jeden rychlý tip na snídani či svačinku. Připravíte jí velmi jednoduše. Večer, než půjdete spát, nasypte do skleničky vrstvu (neměla by být silnější než 1 cm) ovesných vloček, přidejte trochu ořechů a chia semínek nebo použijte vaše oblíbené kupované müsli či domácí granolu. Tuto vrstvu pokryjte ovocem, nakrájeným na malé kousky (můžete použít i mražené i když sezóní čerstvé je samozřejmě lepší), které můžete dochutit kořením a bylinkami (např. skořice, zázvor, muškátový oříšek, čerstvá máta, meduňka...) a překryjte vrstvou jogurtu. Tento proces opakujte, tj. přidejte další vrstvu musli, ovoce a jogurtu, dokud nenaplníte celou skleničku. Pokud používám čerstvé "sušší" ovoce, celou směs ještě zaliji trochou rostlinného mléka. Skleničku zavřete a dejte přes noc do lednice.
Petra
můžu se zeptat jakého obsahu jsou ty skleničky? dík
Veganotic
Zdravím
B.
Ivča
ty sklinky jsou šikovný :-))) jogurtek udělám...už teď se na něj na ráno těším, jiný už nejíme:-)))
Misa
zaujimavy recept,len neviem, preco je v bezlepkovej sekcii, ked ovos obsahuje lepok.
Veganotic
Ahoj, co jsem zkoumala, tak celiaci oves konzumovat mohou, jde spíš o to, aby se jednalo o vločky nekontaminované pšenicí, ječmenem nebo žitem. Pokud vím, dají se sehnat i certifikované gluten free ovesné vločky, přičemž certifikace by měla zaručit právě tu nekontaminaci.
Ivana
Děkuji za výborný recept. Už léta si dělám nejrůznější kaše, ovesné vločky...Ale toto je geniální - večer před prací nachystat a ráno jít! Vše za noc v lednici opravdu krásně provlhne a chutě se prostoupí, ovoce se rozvoní...no mňamka! Momentálně dávám tak 3x týdně :-)