Snídaně Šampiónů aneb Sbohem Modré Pondělí
Ovesná kaše se u nás doma nikdy moc nejedla neb maminka není větrák (not a fan, můj "humor" už je asi příliš pokročilý...). Nicméně tahle s banánem, burákovým máslem, ořechy, rozinkami a javorovým sirupem je určitě výborná. Vyzkoušejte i různé variace
tu.
Původní recept z
OhSheGlows. Pro jednu nenažranou či dvě skromné osoby.
Ingredience:
1 větší zralý banán nakrájený na menší kousky
1/2 lžíce burákového másla
1/2 hrnku ovesných vloček (můžou to být ty lehce nasekané na rychlou přípravu)
1 lžička chia semínek
1 hrnek mandlového, sojového či jiného rostlinného mléka
1 lžička mleté skořice
2 lžíce rozinek
špetka muškátového oříšku
špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu
další burákové máso, ořechy, rozinky, javorový sirup a koření na ozdobu
Postup:
V pánvi rozehřejeme trochu kokosového oleje či jiného rostlinného tuku a opečeme na něm banán. Pro ještě intenzivnější banánovou chuť je možné také banán rozmačkat vidličkou a až nakonec vmíchat do hotové kaše. Nicméně pokud opékáte opékejte, poté přidejte burákové máslo, vločky, chia semínka, koření a sůl a mléko. Zamíchejte, přiveďtě k varu, snižte teplotu a za častého míchání vařte asi 8 minut, podle nutnosti přidávejte další mléko. Když je kaše hotová, sejměte z ohně a vmíchejte vanilkový extrakt. Ozdobte dalším banánem, ořechy, javorovým sirupem, rozinkami....čímkoli chcete.