Tip na rychlou chutnou svačinu/večeři/oběd. Vynikající černou sůl kala namak koupíte v obchodech se zdravou výživou či v indických obchodech (jeden je např. vedle Vinohradské tržnice).
Ingredience:
1 balení tofu natural (chuťově nejlepší je imo Sunfood BIO)
2-3 jarní cibulky (příp. je možné dát červenou či normalní)
3 lžíce sojanézy (domácí nebo kupovaná)
2 lžičky horčice
2 lžíce citronové šťávy
svazek čerstvého kopru, nasekaného (asi víte, že ten "stonek" se nejí)
Sůl (ideálně černá sůl - kala namak se specifickou vaječnou chutí) a pepř dle chuti
přidala jsem též vegan kaviár z řasy. Není nutný, ale příjemně to ozvláštní. Je k dostání v Ikee za 39 kč. Na trhu býval i tento, lepší (už jen tím, že není z ikey), ale už jsem ho nikde delší dobu neviděla (ochutnala jsem černý a červený a byly oba výborné).
můžete přidat též na drobno nakrájené kyselé okurky a řapíkatý celer (zvlášť pokud máte něco proti kopru)
tortilla
špenát, polníček nebo jiná zeleň
mrkev nakrájená na tenké proužky
Postup:
Tofu rozmačkejte vidličkou a přídejte ostatní ingredience vypsané před tortillou. Spolu se špenátem a mrkví avrstvěte do tortilly a zarolujte :).
Ester Chodová
Nejlepší tortila, co jsem kdy jedla (ale dělám zatím bohužel jen ve vegetariánském provedení s majonézou a vajíčkem).
Anna Peřinová
Nejdřív jsem si říkala že to nebude nic moc (už jen podle toho jak to vypadalo) ale byla to ta nejlepší tortilla co jsem jedla! Skvělý recept. :)