Eintopf Špagety z Jednoho Hrnce
Máte chuť na dobré těstoviny, ale jste líní připravovat omáčku? Pokud nemusíte polotovary (i když taková veganská Alnatura boloňská omáčka...hmm) a lenost nelze přemoct, je tu jednoduché a efektivní řešení. Uvařte těstoviny i omáčku dohromady v jednom hrnci! Opravdu to funguje. Žádné zázraky od tohoto jídla nečekejte, jednoduchou, rychlou a chutnou večeři však určitě ano. Recept pro 4 osoby.
Ingredience:
cca 350 gr těstovin (např. linguine)
1 konzerva krájených rajčat
1 (sladká) cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžičky oregána
několik cherry rajčátek
několik sušených rajčat
pálivá paprička
několik (cca 15) lístků čerstvé bazalky
dvě hrsti baby špenátu
4 a půl hrnku zeleninového vývaru (nebo vody a dobrého bujónu, např. sypkého Alnatura)
olivový olej
pepř a sůl
opečená dýňová a slunečnicová semínka k podávání
Postup:
Cibuli překrojte a nakrájejte na tenké proužky, česnek na tenké plátky, cherry rajčátka na čtvrtky. Do hrnce dejte vývar, přidejte vše ostatní kromě špenátu, přikryjte a přiveďte k varu. Když se vývar vaří, ztlumte na nízkou teplotu, odkryjte a vařte asi 8 minut. Nejméně každé dvě minuty promíchávejte, aby se těstoviny nepřipalovaly. Po 8mi minutách přidejte čerstvý špenát a vařte ještě přibližně další dvě minuty. Dochuťte pepřem a solí a podávejte s rukolou, opraženými dýňovými a slunečnicovými semínky, čerstvou bazalkou a čímkoli dalším chcete (vím např. o lidech, kteří každé těstoviny musí zkazit hromadou lahůdkového droždí, tsss...).
Klasická rajčatová omáčka se vám zdá příliš nudná? Nevadí, co zkusit stejnou metodou třeba těstoviny s mrkví, celerem, tymiánem, žampiony a čočkou (uvařenou či konzervovanou)? brokolicí a cizrnou? bílou čokoládou a zelím? kdotodočetlažsemjeprase! možnosti jsou nekonečné :)
Samy
Výborné! Dnes jsem uvařila k obědu a je to velice zajímavá a nová chuť. :-) Děkuji za inspiraci.
Leny
Mmmm bílá čokoláda se zelím, to musí být lahůdka! Prase je podle mě ten, kdo tohle vymyslel.. :-P Ale recept určitě vyzkouším!)) http://lenyvole.blogspot.cz
Veronika
Naprosto výborné! A šíleně jednoduché na přípravu. Moc děkuji :-).
Táňa a Michal
Super recept, a moooc dobry:-).Zařadili jsme do našeho jídelníčku jako TOP.
ShajaGen
Skvělý recept! Díky za něj:)
panika
super recept, funguje to skvele, jenom pro mene kucharsky zdatne, jako jsem ja, dodam: testoviny po uvareni zustavaji v horke omacce, proto je lepsi ukoncit vareni o stupen pred preferovanou tvrdosti, aby mohly dojit do idealni tvrdosti.
Anwiel
Jelikož jsem z těch, co se v kuchyni zdržují pokud možno co nejméně, tak tento recept budu využívat opravdu často =) Bylo to tak jednoduché na přípravu, žádné neustálé míchání omáčka =D Děkuji!
Bubu
Super, akorat nechapu, ze se testoviny davaji uz do studene vody, slepily se :/
Filip
Haha, vzdyt ty testoviny jsou vajecne Panzani, Vy drndo. :)
Veganotic
Drndu si nechte od cesty, jsou to 100% semolionvé bezvaječné linguine.
Miu
Uvařit vše v jednom hrnci jsem se neodvážila - není pak omáčka hrozně vodová? Udělala jsem zvlášť a prima! Díky za recept.
Veganotic
Když se dá správné množství, tak ne :) Každopádně dobré vědět, že to jde i zvlášť.
Adéla
DObrý den, chtěla bych se jen zeptat. Těstoviny se mi po pár hodinách odležení ´´rozmočili´´. Jde tomu nějak předejít prosím?
Lubka
Sem prase, dočetla sem do konce :)
Nikola
Vařím pravidelně, omáčka je skvělá.