Jednoduché míchané tofu, které je možné připravit na sto způsobů. Výborná snídaně či lehká večeře. Zkrátka Tofu was meant to be scrambled!
Recept pro 2 - 3 osoby.
Ingredience:
200 g tofu natural
1 lžíce olivového oleje
1 střední cibule, nakrájená na drobno
2 hrnky na plátky nakrájených hnědých žampiónů (možno vynechat)
2 až 3 stroužky česneku
1/4 hrnku lahůdkového droždí
šťáva přibližně z půlky limetky či citronu
1/2 hrnku nahrubo nastrouhané mrkve
1 až 2 lžíčky mletého římského kmínu
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky kurkumy
sůl a pepř dle chuti
Postup:
Ve středně velké pánvi rozehřejte olej, krátce (asi 3 minuty) na něm osmahněte cibulku, přidejte houby a mrkev a opékejte asi 5 minut. Přidejte česnek, krátce (minutku) osmahněte, přidejte koření a dobře promíchejte. Do pánve rozdrobte rukama tofu a promíchejte, pokud se koření, cibule či česnek trochu chytlo, přilejte do pánve asi 1/4 hrnku vody a oškrábejte opečené kousky. Tofu za občasného míchání opékejte asi čtvrt hodiny, kdyby se vám směs zdála moc suchá, přilejte trošku vody. Nakonec vmíchejte citrónovou či limetkovou šťávu a lahůdkové droždí. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Podávejte s dobrým pečivem a čerstvou zeleninou.
patmadden
ide tam aj mrkva? v postupe chyba :)
Veganotic
Pravda, opraveno, díky!
patmadden
robila som bez mrkvy a aj tak to bolo super! :)
Iveta
Včera jsem vyzkoušela, dnes jsem nesla v krabičce a bylo to naprosto perfektní. Výběr toho koření z toho udělalo moc velkou dobrotu, díky za inspiraci! :-)
Veganotic
super :)