Jednoduchá banánová buchta s výbornou strukturou a ještě lepší chutí. Vhodná do bábovkové či dortové formy nebo do pekáčku.
Ingredience:
1/3 hrnku oleje
1/2 hrnku rozmixovaného silken tofu (např. Mori-Nu firm či extrafirm)
1/2 hrnku bílého rostlinného či sojového jogurtu (domácí nebo např. Provamel, Sojade či AlproSoya)
1/3 hrnku mandlového či sojového mléka
1 lžička vanilkového extraktu
3 střední, velmi zralé banány, dobře rozmačkané vidličkou
2 hrnky polohrubé mouky
1 a 1/4 hrnku hnědého cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
1 a 1/4 lžičky prášku do perníku (můžete použít i obyčejný prášek do pečiva)
1 lžička sody bikarbony
1/2 lžičky skořice
špetka muškátového oříšku
špetka soli
tokki
chtěla jsem se zeptat jde něčím nahradit ten silken tofu? doma ho nemám, ani obyčejne tofu natural, nebo jde ho vynechat uplně?
Veganotic
zkuste raději jeden z těchto receptů http://www.veganotic.cz/clanky/211-superchutny-bananovy-chlebicek-muffiny-ci-babovka
Daniel
Prubnul jsem to bez silk tofu a i kdyz to bylo v podstate o neco min "tekuty", nedopeklo se to ani po hodine - krusta shora, sdola, ve vnitr navlhly. Ale prisuzuju to spis peceni v remosce... S poradnou troubou bych se toho nebal vubec / popr. cupcake formou.