Lemon Gem Cupcakes
Citrónové cupcakes z kuchařky plné skvělých receptů Vegan Cupcakes Take over the World.
Ingredience:
Cupcakes:
1 a 1/3 hrnku polohrubé mouky
1/2 lžičky prášku do peciva
3/4 lžička sody
špetka soli
1/4 hrnku oleje
2/3 hrnku cukru
1 hrnek mandlového, sojového či jiného ořechového/rostlinného mléka
1 lžička vanilkového extraktu, vanilkových semínek či část cukru nahraďte vanilkovým cukrem
1/4 hrnku čerstvě vymačkané citrónové šťávy
citronová kůra z 1 citronu (ideálně bio, chemicky neošetřený)
Poleva:
1/8 hrnku rostlinného másla (např. ViveBio či Alsan Bio)
1/8 hrnku mandlového, sojového či jiného ořechového/rostlinného mléka
1 - 2lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy
1 hrnek moučkového cukru
Postup:Troubu předehřejte na 180°C, formu na muffiny vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte papírovými košíčky. Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl. Do jiné mísy dejte cukr a citronovou kůru a dobře proměte rukama (z kůry se tak uvolní více chuti). Přimíchejte olej, mléko, vanilkový extrakt a citronovou šťávu.. Tekuté ingredience vmíchejte do mouky těstem plňte košíčky asi do 2/3 jejich objemu. Pečte 17 - 20 minut. Mezitím, co se dortíčky pečou, připravte polevu. Rostrlinné máslo prošlehejte vidličkou, přidejte mléko a citronovou šťávu, poté postupně přisypávejte cukr. Polevu vymíchejte úplně do hladka a dejte do lednice. Před zdobením nechte cupcakes plně vychladnout.
Zura
Loved the guest towel cupcake; I am going to make them for all oncossiacs and for my bathrooms. I have seen so many other videos, but you are the best. Thank you so much.