Třešňové Muffiny s Mandlemi

Sladké
Rychlé
Supermarket
Snídaně
Párty!

Třešňovo-mandlové muffinky s bílým jogurtem. Super na snídani, svačinu nebo letní výlet.



Ingredience:
2 hrnky polohrubé mouky
1/3 hrnku cukru (část může být vanilkový cukr)
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžiča pečící sody
špetka soli
1/3 hrnku oleje
3/4 hrnku mandlového, sojového či jiného ořechového/rostlinného mléka
170 gr bílého nebo vanilkového rostlinného jogurtu (domácí ořechový nebo kupovaný Sojade, Provamel či AlproSoya)
pár kapek kvalitního mandového extraktu (pokud seženete jen esenci, raději jí nepoužívejte)
1 lžička vanilkového extraktu
1 hrnkek mandlových lupínků (mandle nakrájené na tenké plátky)
2 hrnky čerstvých vypeckovaných půlek třešní


Postup:
Troubu předehřejte na 200°C a formu na muffiny vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte papírovými košíčky. Ve větší míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, pečící sodu a sůl. Ve středu směsi vytvořte důlek a vlijte do něj olej, mléko, jogurt a extrakt. Dobře promíchejte vařečkou, přidejte  1/2 hrnku mandlových lupínků a všechny třešně. Opět lehce promíchejte. Těstem plňte košíčky asi do 3/4 objemu. Na vršky muffinů rozdělte zbylé mandle a lehce je vtlačte do těsta. Pečte přibližně 18 - 20 minut. Po vyndání nechte chvíli chladnout ve formě, poté přendejte na pečící rošt.

Mufiny  |  
Ovocné  |  
V
KOMENTÁŘE
1

Daniela

|  9. července 2022 v 15:47

Za mě nic moc, jsou takové nevýrazné. Podle mě by tam mohlo být více cukru, to by někomu mohlo vadit, ale v rámci omezování cukru je to pro mě osobně ok, takže to mi tolik nevadí. Je pravda, že místo vanilkového extraktu jsem použila vanilková zrníčka, ale podle mě jsem jich tam nasypala dost, mandlový extrakt jsem bohužel nesehnala, takže ten jsem tam také nedávala. Jinak jsem dodržela vše a chuť mě moc neuchvátila. Kdybych upekla obyčejnou buchtu nebo bublaninu, asi bych byla spokojenější. :-)

PŘIDEJ KOMENTÁŘ