Snazší už to snad ani být nemůže. Jednoduché letní koláčky se sezónním ovocem - obzvlášť vhodné jsou lesní plody, jahody, broskve nebo třeba meruňky.
Ingredience:
listové těsto (nezapomeňte zkontrolovat, jestli je veganské)
vanilkový puding (pro časovou úsporu můžete použít puding Dr.Oetker CremeOlé, který se vyšlehává za studena)
mandlové, kokosové, sojové nebo jiné ořechové/rostlinné mléko a cukr pro přípravu pudingu
ovoce
Postup:
Puding připravte dle návodu (měl by být spíš hustší, pevnější) a nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 200°C a plech vyložte pečícím papírem. Listové těsto rozválejte rozvalejte na plát (některá listová těsta se prodávají už rozválená) a nakrájejte ho na zvolený tvar (např. menší čtverce nebo jako na fotce obdélníky o velikosti cca 13 x 7 cm). Na těsto navrstvěte puding (okraje čtverců zahněte nahoru a přeložte, abyste vytvořili malou ohrádku nebo puding dávejte jen doprostřed a kolem nechte širší prostor) - můžete dát spíše vyšší vrstvu, během pečení puding slehne. Na puding navrstvěte broskve nakrájené na tenké měsíčky či jiné ovoce dle volby a vložte do trouby. Pečte dle údajů na obale těsta, obvykle stačí něco kolem 10 - 15 minut na 200°C.