Cholent - Šoulet - Hamin
Původní recept z kuchařky Veganomicon.
Ingredience:
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nakrájená na kostičky
3 - 4 stroužky česneku, rozmačkané
1/2 lžičky sušeného estragonu
1 lžička kmínu
1 lžička soli
trochua čerstvě mletého pepře
1/2 hrnku červeného vína nebo zeleninového vývaru
2 bobkové listy
1/2 hrnku propláchnuté čočky
1 hrnek oloupané, na kostičky nakrájené mrkve
4 střední brambory, oloupané a nakrájené na větší kousky
400 g rajského protlaku
3 hrnky vody
1 hrnek sojových kostek
1 hrnek hrášku (čerstvý, mražený nebo z konzervy)
1 konzerva červených fazolí
Postup:
Ve větším hrnci na středním plameni rozehřejte olej a opékejte na něm asi 5 - 7 minut cibuli. Přidejte česnek, estragon, kmín, sůl a pepř a opékejte asi další dvě minuty. Přilijte červené víno, bobkové listy, čočku, mrkev, brambory, rajčatový protlak, vodu a sójové maso. Zamíchejte, přikryjte a nechte vařit na mírném ohni asi 30 minut, dokud nejsou brambory a mrkev měkké. Přidejte hrášek, fazole a nechte prohřát. Podávejte ihned, ale nejlépe šoulet chutná, když přes noc uleží v lednici.
Lixx
Dik za super recept!
Gábina
Vynikající ! :)