NeMasový Salát

GlutenFree
Hlavní Jídla
Rychlé
Supermarket
K pečivu
Párty!

Recept na chutný salát plný bílkovin, vhodný např. jako náplň do sendvičů. Pokud byste potřebovali podrobnější návod, zde můžete shlédnout videorecept.


Ingredience:
cca 2 hrnky sojových nudliček
2 stonky řapíkatého celeru
1/4 bílé cibule nebo 2 jarní cibulky
2 kyselé okurky
1/3 hrnku sojanézy (domácí či kupovaná)
1/2 lžičky sušeného česneku
1 lžička tymiánu
1/2 lžičky sladké papriky
1 lžíce lahůdkového droždí (tebi)
sůl a čerstvý pepř dle chuti

Postup:
Nudličky uvařte dle návodu v zeleninovém vývaru a oblíbeném koření. Poté je slijte, vymačkejte z niche přebytečnou vodu a nechte vychladnout. Celer očistěte, oškrábejte a nakrájejte na malé kousky, přidejte cibuli a okurku nakrájené na malé kousky. Vychladlé nudličky nakrájejte na drobno a přidejte k zelenině. Dochuťte majonézou, kořením, příp. další zeleninou.

V
KOMENTÁŘE
1

Daniela

|  13. července 2022 v 15:37

Tohle je pecka, moc dobrý a zasycující. Čekala jsem, že mi po tom nebude úplně dobře, jelikož je tam víc dráždivých ingrediencí, pro jistotu jsem dala jen ty zelené části ze dvou jarních cibulek a i tak to bylo moc dobrý, věřím, že s uvedeným množstvím cibule by to bylo ještě lepší, takže směle do toho. Člověk by nečekal, že z toho vyjde tak dobrá chuťová kombinace. :-)

PŘIDEJ KOMENTÁŘ