Stroganoff Cтроганов

Hlavní Jídla
Supermarket
Omáčky
Výborná variace na klasický Stroganoff se sojovým masem nebo seitanem (doporučuji domácí nebo kupovaný seitan speciál). Původní recept je z kuchařky Veganomicon.
 
 

Ingredience:
500 g širokých bezvaječných nudlí
3 a 1/2 hrnku vařeného sojového masa (nudličky uvařené v zeleninovém bujónu) nebo seitanu
2 lžíce + 1 lžička olivového oleje
1 hrnek tence nakrájené šalotky
1 velká cibule, rozčtvrcená a nakrájená na plátky
3 stroužky česneku, rozmačkané
2 hrnky na plátky nakrájených žampiónů
cca hrnek a půl na proužky nakrájené hlívy ústričné
1 hrnek červeného vína
2 hrnky studené vody
2 lžíce kukuřičného či bramborového škrobu
2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
1 lžíce maďarské papriky
1/2 hrnku sušeného droždí
2 lžičky dijonské (příp. plnotučné ;) hořčice
1/2 hrnku mandlového, sojového či jiného rostlinného/ořechového mléka
1 hrnek hrášku z konzervy

 
Postup:
Škrob rozmíchejte ve 2 hrncích vody či zeleninového vývaru.V hrnci na středním plameni rozehřejte olivový olej, vložte šalotku a cibuli a opékejte asi 5 minut. Poté přidejte česnek, houby a tymián a smažte dalších 15 minut. Mezitím na pánvi do křupava opečte sojové maso či seitan. Do hrnce s budoucí omáčkou přidejte sůl, víno a papriku. Zvyšte teplotu, aby se tekutina zredukovala (cca 10 minut). Poté opět snižte na střední teplotu, přidejte vodu se škrobem, dobře zamíchejte a nechte asi po dobu 5 minut omáčku zhoustnout. V jiném velkém hrnci nechte vařit těstoviny. Do omáčky vmíchejte lahůdkové droždí, mléko a hořčici. Přidejte sojové maso či seitan a zvolna vařte dalších 10 minut. Nakonec vmíchejte hrášek a celou směs ihned smíchejte s vařenými nudlemi. 
V
KOMENTÁŘE
1

Meli

|  19. února 2016 v 12:49

Ahoj, naozaj 1/2 hrnceka drozdia?

PŘIDEJ KOMENTÁŘ