Tofu-Kešu "Tvarohová" Pomazánka s Bylinkami
Velmi chutná tofu pomazánka s kešu oříšky a čerstvými bylinkami alá tvaroh na slano z kuchařky Vegan Brunch.
Ingredience:
1/2 hrnku nesolených kešu oříšků
1 strouřek česneku
400 - 450 g tofu natural
2 vrchovaté lžíce nasekané čerstvé bazalky
2 lžíce čerstvého nasekaného tymiánu
1 lžíce nasekaného čerstvého estragonu
2 lžíce nasekaného čerstvého oregána
(pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít sušené v poměru 1 lžíce čerstvých = 1 lžička sušených, nicméně ideální by bylo mít alespoň některé čerstvé)
2 - 3 lžíce citrónové šťávy
1/4 hrnku nadrobno nakrájené červené cibule
2 lžíce lahůdkového droždí (tebi)
sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup:
V mixéru rozmixujte kešu ořechy a česnek, dokud nemají konzistenci drobenky nebo strouhanky, přidejte prsty rozdrobené tofu a opět rozmixujte, dokud se neutvoří víceméně hladká směs. Přidejte všechny ostatní ingredience a několikrát zapulzujte v mixéru (nemixujte však úplně na kaši, v pomazánce by měly být malé kousky cibule a bylinek). Ochutnejte a dochuťte solí, citronovou šťávou ši pepřem. Nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici, poté se do toho můžete pustit.
Radka
Zdravím! Oříšky v tomto případě nenamáčíte? Má to nějaký důvod?