Na chalupu jedině s tradičními koláči! Recept je stejný, jako na tento super kynutý koláč s ovocem a stejně tak i u malých koláčků oproti tradičním náplním preferuji čerstvé ovoce. Recept je asi na 20 větších koláčů.
Postup:
Pokud používáte čerstvé droždí, udělejte kvásek. Droždí nadrobte do misky, přidejte část teplého mléka (cca 40*C) a trochu cukru. Rozmíchejte, zasypte moukou a nechte vzejít na teplém místě. Mezitím smíchejte suché ingredience, rozpusťte tuk a smíchejte ho se zbytkem mléka (opět - směs nesmí být příliš horká ani studená). Do suchých ingrediencí střídavě vmíchávejte kvásek a tuk s mlékem. Vařečkou vypracujte hladké těsto, poté ho ještě rukama prodělejte na vále. Pokud používáte sušené droždí, smíchejte ho se sypkými i grediencemi a do nich zapracujte vlažné tekuté. Nechte nejméně hodinu kynout na teplém místě.
Mezi tím připravte náplně. Ovoce nakrájejte na tenké proužky, připravte rozinky a drobenku. Kešu rozmixujte na pastu, přidejte ostatní ingredience na "tvarohovou" náplň a dobře rozmixujte. Nechte zruhnout v lednici.
Z vykynutého těsta uždibujte asi 50 gr kousky, udělejte z nich zploštělou kuličku a dnem skleničky do nich vytlačte prohlubeň. Naplňte náplněmi, ozdobte a pečte v dobře předehřáté troubě na 180*C asi 20 - 25 minut. Okraje koláčků můžete před pečením potřít rostlinným mlékem či smetanou. Skladujte pod utěrkou či ve volně uzavřené nádobě.
Tenhle příspěvek jsem napsala celý na mobilu a bylo to dost martýrium, takže respekt!
Dominika
Nikdy by me nenapadlo, ze muzou existovat veganske kolace. Vyzkousela jsem je a nezasveceni ani nepoznali, ze jsou veganske :)
Veganotic
super :)
Kiki
Nejsem vegetarián na tož vegan. Jako typický "masožravec" jsem často uvažovala jak to ostatní můžou přežívat když si odepírají tyto věci. Vaše stránka mi otevřela oči. Že i bez živočišné produkce se dá udělat dokonalé a chutné jídlo. Zkusila jsem pár receptů a moc mi chutnaly. Je pravda, že je pro mě velmi těžké sehnat některé suroviny (různé typy másel, mlík) takže to trochu šidím a beru domácí produkty, nicméně musím uznat že tenhle typ jídel co tu máte patří k lepším. Maso vůbec nepostrádám a jsem za to i ráda. Navíc všechny barvičky je pastva pro oči a když jíme i těma očima je to dvojtá spokojenost
Veganotic
Tak to moc ráda slyším :)
Je pravda, že některé ingredience jsou např. v menších městech hůř k sehnání, ale většinu z nich lze udělat i doma (např. různá rostlinná a ořechová mléka) a vzájemně nahrazovat (např. mandlové mléko za ovesné). Uznávám, že to chce čas a energii, ale obvykle to stojí za to! :)
Zdravím a přeji hodně dalších úspěchů nejen při vaření.
whizzz
Ahoj, neznáte prosím alternativu na to rostlinné máslo? Nechci podporovat průmysl palmového oleje. Předem díky
Veganotic
zkuste (rafinovaný) kokosový olej nebo v podstatě jakýkoli jiný oblíbený olej :)
Iv
Ahoj, opět skvost ! Koláče jsou výborné a ten "tvaroh" je luxusní ;) určitě jsem je nepekla naposledy :)
FilX
Naprosto dokonaly recept. Skoda ze jsem ho nenasel driv. Na veganskou svatbu by se skvele hodil :-) Moc diky !!!!